Close

Kedves Szülők!

 

Szabados Karina vagyok, csecsemő- és gyermekorvos.

 

Már kisgyermekkorom óta orvos szerettem volna lenni, majd tanulmányaim befejeztével a gyermekek gyógyításában találtam meg önmagamat.

 

A gyermekgyógyászat szakvizsga megszerzését követően két évet házi gyermekorvosi körzetben dolgoztam állandó helyettesként Diósdon. Ezzel régi álmom vált valóra, véleményem szerint a gyermek életében kiemelten fontos szerepet tölt be a háziorvos. Ő az, aki a gyermeket születésétől kezdve ismeri, figyeli, nyomon követi fejlődését, és igyekszik testi- és szellemi egészsége megőrzésében támogatni, segíteni.

 
 

Világszemléletemben a középpontban a gyermek van, aki szülei féltő, biztonságot adó szeretetében cseperedik fel és mint gyermekorvos – a védőnővel együtt – ennek az egységnek szeretnék szerető, odaadó, segítő, megbízható támogatója lenni, akire mindig számítani lehet.

 

Munkám során elődleges szerepet kap a prevenció (kiemelt helyen a szűrővizsgálatok és védőoltások fontossága) és az egészséges életmódra nevelés, és az esetleges betegségek, kórállapotok korai felismerése.

 

Folyamatosan képzem magam tanfolyamok, továbbképzések, kongresszusok keretében a gyermekgyógyászat különböző területein. A bizonyítékokon alapuló orvoslásban hiszek, ezért a mindennapi gyakorlatban is ehhez a szemlélethez tartom magam, valamint követem a hazai, és a nemzetközi szakirodalom aktualitásait.

Mindennapi munkám során törekszem az infotechnológia által nyújtott lehetőségek maximális kihasználására, tapasztalatom szerint a telemedicina eszközei jelentősen segítik a kommunikációt, betegellátást és a gyors tájékoztatást.

 

Családommal Diósdon lakunk, férjemmel 11 éve élünk boldog házasságban. Két gyermekem büszke édesanyjaként szeretnék hiteles orvos lenni és jó példával elől járni, egészséges étrend mellett rendszeresen sportolok és soha nem dohányoztam. Szabadidőmben igyekszem minél többet a családommal lenni, a sport és a mozgás nagyon fontos része az életünknek (futás, kerékpározás, kirándulás).

 

Mindenkinek jó egészséget kívánok!